Google chokerer: Måske forsvinder dit website fra søgeresultaterne d. 21. april!

Google chokerer: Måske forsvinder dit website

Senai Solommon 03. marts 2015

Google har ikke just været kendt for at være transparente med, hvornår og hvilke opdateringer de foretager sig. Denne gang er de dog meget mere klare i spyttet. Ikke alene har de denne gang ladet offentligheden vide, hvad de har tænkt sig at ændre, men de har også sat en dato på det. Datoen er d. 21. April.

Hvad kommer der til at ske?

Hvis du ikke har et mobiloptimeret website, så er der en god chance for, at du forsvinder meget langt væk i Google’s ozonlag.

Google vil opdatere deres mobilsøgnings algoritme således, at mobiloptimerede websites per automatik vil favoriseres fremfor websites, som ikke er mobilvenlige. Du kan altså have gjort alt rigtigt igennem årene, men mangler du lige at få kodet dit website til at være mobilvenligt, så kan det hele vise sig at være lige meget.

Du kan teste, hvordan Google vurderer dit websites mobilvenlighed her.

Hvad skal opdateringen gøre godt for?

Google har altid bestræbt sig på at komme brugerne til gode. Det er derfor, at det er verdens bedste og mest anvendte søgemaskine. Google ved derfor også at brugere, som søger på deres søgemaskine fra deres mobil, ønsker at få serveret deres informationer på en brugervenlig og læsbar måde.

Som et digitalt bureau har vi i flere år set adskillige markedsstatistikker på, at brugerne simpelthen hopper fra, hvis de fra mobilen lander på websites, som ikke er mobilvenlige. Det skal nu være slut. Når du fremover søger informationer og websites via Google, har Google nu sørget for, at de websites, som ikke er mobilvenlige, vil lægge allerbagerst i køen.

Vil det gå ud over PC søgninger?

Google’s offentliggørelse melder ingen historie om, hvorvidt opdateringen også vil påvirke PC søgninger. Der er dog en del, som tyder på, at det også vil påvirke PC søgninger, om ikke andet så delvist. Det sker nemlig allerede til dels.
Google favoriserer nemlig på nuværende tidspunkt et mobiloptimeret website, fremfor et ikke mobiloptimeret website på PC. Det har de gradvist gjort siden 2013, om end det har været ret subtilt. Mon ikke den nye opdatering kun skubber mere til den trend…

Hvad nu hvis vi ikke når at opdatere vores website inden d.21. April?

Ifølge Gary Illyes fra Google, så vil den opdaterede algoritme være real-time. Det betyder, at så snart du opdgradere til et mobiloptimeret website , så vil Google med det samme registrere at du har et mobiloptimeret website og justere derefter. Så med mindre, at du glemmer de generelle tips om SEO optimering, så vil du hurtigt kunne indhente det tabte.

Vil du vide mere?

Så kan du læse mere om hvorfor google vil prioritere mobiloptimerede websites i fremtiden, så klik på nedenstående links og/eller kontakte os for mere information.

http://googlewebmastercentral.blogspot.co.nz/2015/02/finding-more-mobile-friendly-search.html

http://searchengineland.com/google-mobile-friendly-ranking-factor-runs-real-time-page-page-basis-216100

http://www.tmprod.com/blog/2015/googles-mobile-ranking-signal-update/

http://thenextweb.com/insider/2015/02/26/google-will-rank-your-site-higher-if-its-mobile-friendly-starting-april-21/

http://www.smashingmagazine.com/2015/03/25/assessing-mobile-usability-google-webmaster-tools/

Responsive webdesign:

http://dna-design.dk/blog/responsive-webdesign/responsive-webdesign-for-brugernes-skyld/

http://dna-design.dk/blog/trends/think-responsive-web-design-think-business/