De første digitale skridt – Dyk ned i fortidens førstegangs handlinger

De første digitale skridt – Dyk ned i fortidens førstegangs handlinger

Abdel Seoud 17. juli 2015
“That's one small step for a man, one giant leap for mankind”.

Kan du genkende denne sætning? En historisk dag blev foreviget da Neil Armstrong, som det første menneske, fik sat sine ben på månen. Et helt verdensbillede blev lavet om og det umulige blev muligt.

Folk tabte kæben og tænkte; "no freaking way". Og med disse ord, vil jeg nu dykke ned i fortidens digitale førstegangs handlinger, som i den grad har sat indtryk på det digitale landskab i dag.

1) Den første side på internettet

Den første internet side omhandler “World Wide Web” (www projektet) og har eksisteret siden d. 6 august 1991. Siden er designet, skrevet og programmeret af Tim Berners-Lee, som anses for at være opfinderen af internettet, som vi kender det i dag. Og hold nu fast...

Den første internetside nogensinde så således ud:

Den første hjemmeside på internettet

2) Det første registrerede domæne

D. 15 marts 1985 blev igen en historisk dag, da Symbolics.com blev registreret som det første digitale domæne nogensinde. Det blev købt af software firmaet Symbolics Technology Inc.

Virksomheden Symbolics Technology Inc. eksisterer ikke længere, men domænet lever i bedste velgående, da det i 2009 blev købt af en domæneinvestor. Du kan besøge siden her.

3) Første Facebook profil

Ikke overraskende, så er den første profil, der blev oprettet på Facebook, en profil tilhørerende Mark Zuckerberg selv. Mark Zuckerberg  opfandt Facebook (eller "The Facebook" som det hed dengang) og gjorde det live d. 4. februar 2004. Hans profil var den første profil, der blev oprettet på det sociale medie.

Mark Zukerbergs Facebook profil

 

4) Første tweet på Twitter

Den første besked på Twitter blev skrevet d. 21 mats 2006 af Jack Dorsey. Jack Dorsey er Medstifter af Twitter og den første besked, der nogensinde blev skrevet på Twitter lød: “just setting up my twttr”. I beskeden står Twitter som "twttr", der er Twitters oprindelige navn.

https://twitter.com/jack/status/20?lang=da

5) Første video på Youtube

Den første youtube video blev uploadet d. 23. April 2005 under navnet “Me at the zoo”, hvor Jawed Karim, medstifter af Youtube, uploader et videoklip med sig selv, hvor han er i Zoologisk have i San Diego.

6) Første billede på Instagram

Instagram hed i tidernes morgen "Codename". Medstifter Kevin Systrom uploader d. 16. juli 2010 det første  billede på Instagram, et billede af sin søde hundehvalp og hans egen fod. Endnu en historisk dag. Senere blev Instagram købt af Facebook for 1 milliard dollars...

7) Den første "#selfie" på Instagram

Første gang hashtagget "#selfie" kom på banen var d. 27. januar 2011. Brugeren Jeniffer Lee uploadede et billede af sig selv d. 11. januar 2011 uden at skrive en kommentar til billedet. Da Instagram d. 27. januar 2011 introducerede brugen af hashtags, gik hun tilbage til sit eget billede og tilføjede hastagget “#selfie”.

8) Første Dna Design blogindlæg

Det første blogindlæg skrevet på Dna Design bloggen, blev gjort live d. 25. April 2014 og har titlen “Brugerindsigt: Er dit website en god forretning?”. Artiklen blev skrevet af Senai Solommon, stifter af Dna Design :)

Læs mere:

Selfie hashtag: http://mashable.com/2013/11/19/first-selfie-hashtag-instagram/

World Wide Web: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

Symbolics: https://www.netsite.dk/blog/2015/03/verdens-foerste-domaenenavn-fylder-30-i-dag/

Facebook: http://www.businessinsider.com/the-first-20-people-to-sign-up-for-facebook-2011-5?op=1&IR=T

Twitter: http://usatoday30.usatoday.com/tech/news/story/2012-03-21/twitter-birthday/53684356/1

Youtube: http://uk.businessinsider.com/first-youtube-video-2015-4?r=US

Instagram: http://time.com/2983030/heres-the-first-instagram-photo-ever/