5 gode grunde til at vælge WordPress

5 gode grunde til at vælge WordPress

tags:

Frederik Sally 06. maj 2014

I juli 2013 kørte 18,9% af alle websites i verden på WordPress. Vi giver dig i dette indlæg 5 gode grunde til, hvorfor WordPress i de fleste tilfælde er det bedste content management system.

WordPress blev først introduceret i 2003 og var dengang et relativt simpelt system, primært tiltænkt blogs. Indtil for få år siden, har mange webdesignere stadig tænkt på WordPress som et CMS, som var bedst til blogs, og derfor brugte man andre systemer til andre typer websites. Den opfattelse er ved at ebbe ud nu, og langt de fleste har fået øjnene op for, at WordPress er et solidt fundament til de fleste typer websites.
CMS’et bliver i dag brugt af virksomheder som CNN, Sony, New York Times og Samsung. Hos DNA er WordPress et af de bedste content management systemmer der findes, og vi bruger det til rigtig mange af vores løsninger.

Her er er mine 5 gode grunde til, hvorfor du bør vælge Wordpress til dit nye website:

1. Det er Open Source

En af de største fordele ved WordPress, er at det er Open Source – hvilket betyder at systemets kode er frit tilgængeligt for alle. Det har skabt et stort community for WordPress-udviklere, som udvikler gratis plugins til systemet. Se på det, som om der er et world-wide community, der arbejder sammen om at gøre det system du bruger til dit website, endnu bedre og tilføjer ny funktionalitet hele tiden.

2. Det er nemt at bruge

En af grundene til WordPress store udbredelse, er uden tvivl, at det er nemt og intuitivt at bruge for slutbrugeren. Dem, der har siddet med et indviklet og besværligt CMS, ved hvor trættende det kan være at skulle opdatere et website – at opdatere sider eller blogindlæg i WordPress er nemmere end at redigere et Word dokument, og det er derfor noget langt de fleste kan være med på. Administrationens interface er brugervenligt og nemt at navigere rundt i. At lave en ny side i WordPress og uploade nogle billeder, er så simpelt som det kan blive – samtidig er der tonsvis af funktionalitet ved dine fingerspidser. Det er nemt at ignorere ting du ikke forstår, og stille og roligt lære mere og mere.

3. Søgemaskiner elsker det

WordPress er fra starten designet til at være god ved søgemaskinerne. Der er også nogle fremragende SEO plugins som man nemt kan udvide den indbyggede funktionalitet med. Matt Cutts, som er senior search engineer hos Google, har specifikt nævnt WordPress som værende i stand til at ranke højere i søgeresultater.

4. Opdateringer kommer hele tiden

Fordi WordPress er så populært, bliver udviklingen aldrig stoppet. Mens det nogen gange betyder, at der ret ofte er nye opdateringer, så betyder det også, at du har et system, som hele tiden bliver bedre og mere sikkert og dermed ikke bliver forældet.

5. Det kan (næsten) alt

WordPress kan bruges til både små og store webløsninger og kan nemt skaleres. Der findes et hav af gratis og premium plugins som man meget nemt kan tilkoble sit website – alt fra kontaktformularer og søgemaskineplugins, til webinar-administrationer og shopmoduler. Alt kan lade sig gøre i WordPress, men det kræver noget erfaring at vælge de rigtige løsninger.